Адеми: Дијаспората да се идентификува со државата, не со партијата

Гледачи: 253

Категории: МАКЕДОНИЈА  ВИДЕА

Важно е дијспората да се идентификува со државата, не со партијата како што беше изминатите 11 години. Оној момент кога ќе се идентидификува со државата, зошто државата треба да биде дел од ЕУ и Нато, мислам дека ќе разберат колку е важна нивната улога да го помогнат овој процес, да помагаат, а не да одмагаат. Ова за 1ТВ го истакна министерот без ресор задолжен за дијаспората, Едмонд Адеми.

 
15-Мај-2018